მსოფლიო

Hell’s Kitchen – როგორ გახდა გორდონ რამზი მსოფლიოში ერთ-ერთი უმდიდრესი შეფ-მზარეული

Hell's Kitchen - როგორ გახდა გორდონ რამზი მსოფლიოში ერთ-ერთი უმდიდრესი შეფ-მზარეული

გორდონ რამზი ბავშვობაში ოჯახის ცუდი ფინანსური მდგომარეობის გამო არასტაბილურ გარემოში ცხოვრობდა და ხშირად უწევდა საცხოვრებელი ადგილის შეცვლა. 16 წლის იყო, როდესა ოჯახისგან დამოუკიდებლად ცხოვრება გადაწყვიტა, მიუხედავად იმისა, რომ ახალგაზრდას სპორტის თამაში ჰქონდა განზრახული, მისი კურსი მალევე შეიცვალა კულინარიით.

სასტუმროს მენეჯმენტის გამოცდილებით, რამზიმ პატარა ასაკიდან დაიწყო მუშაობა სხვადასხვა რესტორანში. მან პირველად პოპულარობა ლონდონში, თავისი რესტორნის გახსნისა და იმპერიის ახალ სიმაღლეებზე სწრაფად გაფართოების შედეგად მოიპოვა.

ამასთან ერთად გორდონ რამზი სხვადასხვა შოუების საშუალებით, კულინარიული შოუს ნამდვილი ვარსკვლავი გახდა. იგი დასახელდა გაერთიანებული სამეფოს საუკეთესო მზარეულად და გამოიმუშავა უზარმაზარი ქონება – 220 მილიონი დოლარი.

კულინარიული უნარების დახვეწა და სრულყოფა

შოტლანდიაში, რენფრევშირში დაბადებული გორდონ რამზი ოთხი და-შმიდამ ყველაზე პატარა იყო. როდესაც ის ხუთი წლის იყო, ოჯახი საცხოვრებლად ინგლისში გადავიდა.

მოძალადე მამისა და სიდუხჭირის გამო, ოჯახს სტაბილური საცხოვრებელი ადგილი არ ჰქონდა. 16 წლის იყო, როდესაც ბინა იქირავა და მშობლებს გაეცალა. Britannica-ს ცნობით, გორდონი თამაშობდა ოქსფორდ იუნაიტედის გუნდში და იყო შოტლანდიის პრემიერ ლიგის გლაზგო რეინჯერსის რადარში. სამწუხაროდ, საფეხბურთო კარიერის მიტოვება მუხლის ტრავმის გამო მოუწია.

კულინარიული ნიჭი გორდონ რამზის ბავშვობიდან ჰქონდა. 1987 წელს, North Oxon Technical College-ში, სასტუმროს მენეჯმენტის განხრით მან პროფესიული დიპლომი მიიღო. შემდეგ იგი მზარეულის უნარების დასაუფლებლად ლონდონში გადავიდა.

შეფ-მზარეულ მარკო პიერ უაითთან მუშაობდა. 1990-იან წლებში კი ალბერ რუსთან Le Gavroche-ში ადავიდა, რამაც მის პროფესიონალად ჩამოყალიბებასი დიდი როლი ითამაშა.

1998 წელს რამზიმ გახსნა მისი რესტორანი რესტორანი Gordon Ramsay. დაარსებიდან მალევე, რესტორანმა მიიღო მიშლენის სამი ვარსკვლავი, უმაღლესი ჯილდო კულინარიაში და რჩება ყველაზე ხანგრძლივ კულინარიულ დაწესებულებად, რომელის ჯილდოს ინარჩუნებს.

საკუთარი სახელობის რესტორნის გახსნიდან, ერთი წლის შემდეგ, მან გახსნა კიდევ ერთი რესტორანი Pétrus, რომელსაც ასევე აქვს მიშლენის ვარსკვლავი. რამსიმ განაგრძო რესტორნების სერიის გახსნა მთელს მსოფლიოში და მისი პირველი საერთაშორისო რესტორანი დაარსდა დუბაიში 2001 წელს.

კულინარიულ ბიზნესთან ერთად, 1998 წელს შეფს სატელევიზიო დებიუტი Boiling Point ჰქონდა. მისმა გადაცემებმა Ramsay’s Kitchen Nightmares და Hell’s Kitchen მსოფლიოს მასშტაბით პოპულარობა მოუტანა.

გორდონ რამზის იმპერია

გორდონ რამზი ასევე წარმატებული ავტორია, რომელსაც მრავალი ბესტსელერი აქვს. მისი ავტობიოგრაფია Roasting In Hell’s Kitchen იყო ყველაზე დიდი ჰიტი. WWRD-თან პარტნიორობით მან შექმნა აპლიკაცია ცხოვრების სტილისა და სახლის პროდუქტებისთვის. კულინარიულ ინდუსტრიაში შეტანილი წვლილიდან გამომდინარე, რამზიმ მიიღო ბრიტანეთის იმპერიის ორდენი (OBE) დედოფალ ელიზაბეტ II-ისგან.

2010 წელს გორდონ რამზიმ განიხილა MasterChef-ის ამერიკული ვერსია და მსახურობდა პროდიუსერად მისი კომპანიის One Potato, Two-ს მეშვეობით.

Celebrity Net Worth-ის ინფორმაციით, MasterChef-ის თითო ეპიზოდში ის 225,000 დოლარს გამოიმუშავებდა. რამზი ყოველწლიურად გამოიმუშავებს დაახლოებით 45 მილიონ დოლარს მედიასაშუალებებით, დამატებით 20 მილიონი დოლარი გამოიმუშავა 2018-დან 2019 წლამდე. ის ცნობილია თავისი YouTube არხით, რადგან აზიარებს სამზარეულოს რეცეპტებს, ხრიკებსა და რჩევებს.

მეტი

მსგავსი სიახლეები

Close