ანტიოქსიდანტები ორგანიზმში გარდაქმნებისა და მეტაბოლიზმის შედეგად გამოყოფილი მაქვნე ნივთიერებების გაუვნებელყოფაში მონაწილეობენ.
აქედან გამომდინარე, ანტიოქსიდანტები სხვადასხვა დაავადების პრევენციისთვის უმნიშვნელოვანესია.
ანტიოქსიდანტებით მდიდარი პროდუქტებია:
შავი შოკოლადი – კვლევების მიხედვით, შოკოლადის რეგულარული მიღება ამცირებს გულის დაავადებების რისკის განვითარებას, ზრდის კარგი ქოლესტეროლის დონეს, არეგულირებს არტერიულ წნევა. მისი ეს თვისებები კი კაკაოს, მინერალებისა და ანტიოქსიდანტების შემცველობითაა განპირობებული;
მოცვი, ჟოლო – მოცვში შემავალი ანტიოქსიდანტები აუმჯობესებენ ტვინის ფუნქციებს. აუვნებელყოფენ თავისუფალ რადიკალებს, ამცირებენ ანთებით პროცესებს;
ბროწეული – დადებითად მოქმედებს: გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზე, კუჭ-ნაწლავზე, ტვინზე, ღვიძლზე. აძლიერებს იმუნურ სისტემას, გააჩნია ანტიკანცეროგენული მოქმედება;
მარწყვი – მდიდარია C ვიტამინითა და ანტიოქსიდანტებით. მასში შემავალი ანტიოქსიდანტები ამცირებენ გულის დაავადებების განვითარების რისკს, ამცირებენ ცუდი ქოლესტეროლის დონეს;
წითელი კომბოსტო – შეიცავს C, K ,A ვიტამინებს და მდიდარია ანტიოქსიდანტებით(მის შეფერილობას სწორედ ანტიოქსიდანტები განაპირობებს). გააჩნია ანტიკანცეროგენული მოქმედება, აძლიერებს იმუნურ სისტემას, უნარჩუნებს კანს სიჯანსაღეს;
ლობიო – ანტიოქსიანტების კარგი წყაროა, გარდა ამისა, ხელს უწყობს ნაწლავის ნორმალურ ფუნქციონირებას;
ისპანახი – მდიდარია მინერალებითა, ვიტამინებით და ანტიოქსიდანტებით. შეიცავს ლუთეინს(ანტიოქსიდანტი), რომელიც თავისუფალი რადიკალების მიერ თვალების დაზიანებას უშლის ხელს