შვრია გავრცელებულ და პოპულარულ საუზმედ ითვლება.
ის მდიდარია ორგანიზმისთვის სასარგებლო იმ ნუტრიენტებით, რომლებიც დადებით გავლენას ახდენს ჩვენს ჯანმრთელობაზე:
შვრია:
შვრია აძლიერებს და აუმჯობესებს მონელების პროცესს – ბოჭკო, რომელსაც შვრია შეიცავს განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია მონელების პროცესისთვის.
ამცირებს ქოლესტერინის დონეს – მასში არსებულ წყალში ხსნად ბოჭკოს შეუძლია შეამციროს ქოლესტერინის დონე.
ამცირებს სისხლში შაქრის დონეს – კვლევების მიხედვით, შვრიის მიღება დიაბეტი ტიპი 2-ით დაავადებულ პირებს დაეხმარა სისხლში შაქრის დონის რეგულაციაში;
უზრუნველყოფს ორგანიზმის ენერგიით მომარაგებას და აუმჯობესებს იმუნიტეტს – შვრია შეიცავს რკინას, თუთიას B ჯგუფის ვიტამინებს (B1 და B5). ეს ელემენტები კი ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას;
მდიდარია ანტიოქსიდანტებით – რომლებიც აუმჯობესებენ სისხლის მიმოქცევას;