ქიშმიში სწრაფი და მარტივი წასახემსებელია. მას უამრავი სასარგებლო თვისება გააჩნია.
ქიშმიში მინერალების, ენერგიისა და ორგანიზმისთვის საჭირო ელემენტების კარგი წყაროა.
ქიშმიში და მისი თვისებები:
ამცირებს ანემიის განვითარების რისკს – ქიშმიშში შემავალი რკინა და თუთია მონაწილეობენ სისხლის წითელი უჯრედების ფორმირებაში და ხელს უწყობენ ორგანიზმის ჟანგბადით მომარაგებას;
ამცირებს მჟავიანობას – ქიშმიში შეიცავს რკინას, მაგნიუმს, კალიუმს, რაც ხელს უწყობს მჟავიანობის შემცირებას. იგი აღადგენს ორგანიზმის მჟავა – ტუტოვან ბალანსს;
ამცირებს გულის დაავადებების განვითარების რისკს – ქიშმიშის რეგულარული მიღება კარდიოვასკულარული დაავადების პრევენციას უზრუნველყოფს;
იცავს თვალს – ქიშმიში კარგი ანტიოქსიდანტია. ის ხელს უშლის თავისუფალი რადიკალების მიერ თვალის უჯრედების დაზიანებას, იცავს თვალს ასაკთან დაკავშირებული დარღვევების განვითარებისგან;
უნარჩუნებს კანს სიჯანსაღეს – C ვიტამინის, სელენის და თუთიის შემცველობის წყალობით, ქიშმიშის მიღება ხელს უშლის კანის დაბერებას;
აძლიერებს ძვლებს – ქიშმიში შეიცავს კალციუმს, რაც უზრუნველყოფს ძვლის სიძლიერეს;
აქვს ანტიკანცეროგენული მოქმედება – ქიშმიში ანტიოქსიდანტების კარგი წყაროა. ისინი ორგანიზმს თავისუფალი რადიკალების მავნე ზემოქმედებისგან იცავენ (თავისუფალი რადიკალების მავნე ზემოქმედება კი ზოგიერთი ტიპის სიმსივნის განვითარების რისკ-ფაქტორია);
ეხმარება მონელების პროცესს;
ასევე ქიშმიში ამცირებს სხვა არაჯანსაღი ტკბილეულისადმი ლტოლვას.