გრიპის და SARS-ის დროს სასარგებლოა ნივრის, კრევეტებისა და მოცვის ჭამა.
ავადმყოფობისას საჭიროა მეტი სითხის დალევა, მათ შორის ჩაი და ასკილის თბილი ნახარში, ვიტამინებით A (რძის პროდუქტები, კვერცხის გული, კარაქი), C (ბულგარული წიწაკა, შავი მოცხარი და ქაცვი) და D მდიდარი საკვები, რომელიც უხვად არის ზღვის პროდუქტებში და ვირთევზას ღვიძლში, ასევე უცხიმო ბულიონებში. ვიტამინი D და თუთია აუცილებელია იმუნური და ნერვული სისტემის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის. ბევრი თუთია გვხვდება ზღვის პროდუქტებში, ძროხის ღვიძლში და გოგრის თესლში ასევე ბევრი თუთიაა.
გარდა ამისა, რაციონში მეტი ბოჭკოვანი უნდა იყოს შეტანილი: ბოსტნეული, ხილი, მთლიანი მარცვლეული პური. ასევე, მენიუში უნდა იყოს კენკრა. კენკრას აქვს ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი, ასევე კურკუმა, სანელებლები, ხახვი და ნიორი. თავის მხრივ, წითელი ხახვის ფურცლების ნახარში შეიცავს კვერცეტინს, რომელიც კარგად იცავს სასუნთქ სისტემას.