ჩინელმა მეცნიერებმა ჩაატარეს კვლევა, რომელშიც გადაწყვიტეს შეემოწმებინათ, რამდენად უსაფრთხოა წყლის ზედიზედ რამდენჯერმე ადუღება.
ექსპერიმენტის დროს ონკანის წყალს ადუღებდნენ ბევრად უფრო ხშირად, ვიდრე ეს მოხდებოდა ყოველდღიურ ცხოვრებაში და დუღილის დროც გაცილებით გრძელი იყო.
შედეგებმა აჩვენა, რომ ონკანის წყალი კვლავ უსაფრთხო და სასმელად ვარგისი იყო ხშირი ან ხანგრძლივი ადუღების შემდეგ, თუ იგი აკმაყოფილებდა სასმელი წყლის სტანდარტებს ადუღებამდე.
ყველა წყალი არ არის ერთნაირი. მას აქვს განსხვავებული მინერალური შემადგენლობა და შეიძლება განსხვავდებოდეს გემოთი.
პოლონელი მეცნიერების კვლევამ აჩვენა, რომ წყლის ფილტრები მნიშვნელოვნად ამცირებს მაგნიუმის და კალციუმის იონების კონცენტრაციას, რომლებიც განსაზღვრავენ წყლის სიხისტეს. თუმცა, როგორც კვლევის ავტორები აღნიშნავენ, ფილტრაციას შეუძლია წყალს დაუკარგოს არა მხოლოდ მავნე, არამედ სასარგებლო ბუნებრივი თვისებებიც.
შეგიძლიათ ადუღოთ წყალი და ეს არ იქნება მავნე. თუმცა, განმეორებით იმ წყლის ადუღება, რომელიც თავდაპირველად არ აკმაყოფილებდა სანიტარულ სტანდარტებს, ნამდვილად არ ღირს. თუ არ ხართ დარწმუნებული თქვენი ონკანის წყლის ხარისხში, გამოიყენეთ წყლის ფილტრები ან შეიძინეთ წყალი.